عاشقة زوجها مشرفة دليل المرأة
تاريخ التسجيل : 21/10/2009 رقم العضوية : 7 عدد المساهمات : 498 العمر : 39 نقاط : 855 السٌّمعَة : 2
| موضوع: مولتن كيك الثلاثاء أكتوبر 27, 2009 9:50 am | |
| فوندان الشيكولاتة او المولتن كيك المقادير 200 جرام شوكلاتة طبخ غامقة مكسرة مكعبات200 جرام زبدة مقطعة مكعبات6 حبة بيض200 جرام سكر (كوب الا 5 ملاعق كبيرة)100 جرام دقيق (1/2 كوب) للتبطين القوالب زبدة بدرجة حرارة الغرفةبودرة الكاكاو10 قوالب الومنيوم الطريقة فى البداية سخنى الفرن على درجة حرارة 200 مئوية او 400 فهرنهيت أو رقم 6 بطنى الاكواب الالومنيوم بولسطة فرشاة طبخ بالزبدة الطرية حتى يتبطن القالب تماما ثم رشى القوالب ببودرة الكاكاو حتى تتغطى تماما بالبودرة نضع قطع الزبدة و الشيكولاتة فى وعاء ونضع الوعاء فى حمام مائى (وعاء اصغر نملى 1/3 بالماء ونتركه حتى يبدأ فى الغليان مع ملاحظة عدم لمس وعاء الشيكولاتة للماء نترك البخار فقط هى الذى يقوم باذابة الشيكولاتة)نقلب حتى تذوب الشيكولاتة والزبدة وتختلط جيد ثم نرفع الوعاء عن النار الخطوات القادمة لازم تتم بسرعة نضرب البيض مع جزء من السكر بالمضرب اليدوى (نضرب بقوة) حتى يذوب السكر ثم نضيف باقى السكر بالتدريج حتى يذوب كل السكر لا نحتاج للمضرب الكهربائى (لاحظى لون البيض فى الصورة القادمة) ثم نضيف الشيكولاتة ونقلب حتى تختلط الشيكولاتة بالبيض نضيف الدقيق ونقلب مرة واحدة حتى تمتزج جميع المكونات بسرعة نصب المزيج فى القوالب وندخلها الفرن (مش عايزين الشيكولاتة تتجمد) ندخلها الفرن من 6-8 دقائق فقط بعد 6 دقائق اخرجيها اذا كانت الحواف جامدة والوسط طرى اخرجيها او اكملى خبزها لمدة 2 دقيقة اقلب الكيك فى طبق التقديم اكسرى الكيك من المنتصف بواسطة الملعقة ولاحظى الشيكولاتة رشى عليه سكر بودة وزينيها بالكريمة السائلة والفاكهة يا رب تعجبكم | |
|